Behandelingen

Hieronder vindt u een lijst met de verschillende soorten massages en behandelingen die ik aanbied. Indien u komt voor een klacht specifieke behandeling zal er eerst een intake gesprek plaatsvinden. In dit gesprek wordt uw klacht besproken en wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling wordt aangepast op uw persoon, eventuele klachten en wensen.
Als u een eenmalige klassieke massage of ontspanningsmassage wil is een intake gesprek niet direct noodzakelijk.

Als u vragen of twijfels heeft over uw klachten en/of toe te passen behandeling neem dan gerust contact met me op.

Klassieke massage

Deze massagevorm is waarschijnlijk de meest bekende vorm van massage en is ook wel bekend als zweedse massage. In deze behandeling worden verschillende massagetechnieken zoals knedingen en strijkingen toegepast, in combinatie met etherische oliën.
Deze vorm van massage is al zo oud als de mensheid en is gericht op het ontspannen en activeren van spieren, verbeteren van de doorbloeding en stofwisseling en het afvoeren van lymfevocht.

Klachten of problemen waarbij klassieke massage kan helpen zijn bijvoorbeeld:
- Pijnklachten
- Gespannen spieren
- Stressklachten
- Hoofdpijn/migraine
- Rugklachten
- Schouderklachten
- Nekklachten
- Aspecifieke vermoeidheid
- Etc.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is in hoofdlijnen vergelijkbaar met klassieke massage. Bij ontspanningsmassage zal de focus echter nog meer gelegd worden op ontspanning en minder op de eventuele behandeling van klachten. Bij ontspanningmassage worden minder knedingen toegepast en meer strijkingen. Daarbij wordt de ontspanningsmassage in een rustigere tempo uitgevoerd dan de klassieke massage.

Shiatsu (Ryoho)

Shiatsu is een (zeer effectieve) behandelingsvorm waarbij gebruik gemaakt wordt van drukpunten op het lichaam. Shiatsu betekent letterlijk vertaald ook “vingerdruk” en is afkomstig uit de oosterse geneeskunst.
Bij deze vorm van behandeling wordt gedrukt met duimen en/of vingers op bepaalde reflexpunten van het zenuwstelsel. Hiermee worden bepaalde blokkades opgeheven en wordt het zelf helend vermogen van het lichaam aangesproken.

Shiatsu therapie heeft onder andere een gunstige invloed op:

- Nekklachten
- Schouderklachten
- Rugklachten
- Stressgerelateerde klachten
- Vermoeidheid/slapeloosheid
- Spijsverteringsklachten
- Gespannenheid
- Hormoonhuishouding

Stoelshiatsu/bedrijfsmassage

Bij stoelshiatsu worden dezelfde soort drukpunttechnieken toegepast als bij Shiatsu Ryoho.
De behandeling wordt gegeven op een hiervoor speciaal ontwikkelde massagestoel. Het is een relatief snelle behandelvorm welke door de kleding heen gegeven wordt. Hierdoor is deze behandeling ook zeer geschikt om binnen bedrijven te geven.
Stoelshiatsu is met name gericht op werkgerelateerde klachten en werkt zeer preventief. Klachten welke via stoelshiatsu zijn te behandelen zijn; nek – en schouderklachten, RSI - klachten, Stressgerelateerde klachten, etc.
Gelet op de laagdrempeligheid van deze vorm is deze massage ook uitermate geschikt voor mensen die shiatsu of massage een keer willen ervaren.